Logo Bulaja naklada
The Cat Time Stories
 

O NAMA
novosti
IZDANJA
NAGRADE
KONTAKTI
REGISTRACIJA
DOWNLOADS
WEB SHOP
ENGLISH

 

 

 • "Priče iz davnine" predstavljene na festivalu bajki Fiabesque u Italiji
 •  
  Multimedijski projekt "Priče iz davnine" predstavljen je 7. siječnja 2006. na festivalu Fiabesque koji se održava u srednjovjekovnom gradu Peccoliju u Toskani, kako ga organizatori nazivaju - "gradu bajki"!
   
  Opširnije (+ slike!)...
   
   
 • Festival Fiabesque, Peccoli, Italija
   
   
   
   
 • Novi CD-ROM: "Alisa i Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba'"Alisa i Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba'
 •  
  Objavili smo i drugi CD-ROM iz serije "Interaktivni klasici", "Alisa i Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba'".
   
  CD-ROM je koncepcijski vrlo sličan "Orašaru" - 12 igara + brojne dodatne aktivnosti - s tim da se, naravno, temelji na drugom predlošku, točnije na dva predloška: na najpoznatijem djelu slavnog venecijanskog baroknog skladatelja Antonija Vivaldija i na knjizi "Alisa u zemlji čudesa" Lewisa Carrolla.
   
  Više informacija o ovom CD-u možete pronaći ovdje. DEMO verzija igre dostupna je za download ovdje.
   
  CD-ROM "Alice in Vivaldi's For Seasons" je dobio nagradu Excellence Prize na prestižnom festivalu Japan Media Arts Festival u Tokiju.
   
  Izuzetno pozitivne recenzije igre objavili su gotovo svi vodeći hrvatski mediji. Prikaz iz Jutarnjeg lista možete pročitati ovdje...
   
   
   
 • Imate problema s pokretanjem ili korištenjem "Alise"?
 •  
  Rješenje možete pronaći ovdje... 
   
   
   
 • "Priče iz davnine" u prodaji i u Australiji!
 •  
  Jedna od stvari koje smo dogovorili na sajmu u Bologni je i distribucija našeg multimedijskog CD-ROM-a za Australiju! Naš partner je tvrtka Intext Book, specijalizirana za distribuciju i prodaju dvojezičnih i višejezičnih izdanja. CD-ROM "Priče iz davnine - I. dio" će uskoro biti dostupan i u knjižarama na najmanjem kontinentu, kako u onima namijenjenim hrvatskoj dijaspori, tako i u ostalima.
   
  Više informacija i narudžbe:

Intext Book Company Pty Ltd.
Language International Bookshop

825 Glenferrie Road
Hawthorn, VIC 3122 Australia
Telefon: (03) 9819 0900
www.intextbook.com.au
  
 
 

 • "Mozartova čarobna frula" na talijanskom! Il flauto magico
 •  
  Glazbena igra "Mozartova čarobna frula" odnedavno je dostupna i na talijanskom jeziku. Pod naslovom "Il flauto magico" objavila ju je tvrtka Vivaldi Studio iz Milana. Uskoro će se na talijanskom objaviti i preostale dvije igre iz te serije, "Alisa" i "Orašar".
   
   
   
 • "Priče iz davnine" bit će objavljene u Kini!
 •  
  Dosta se o tome govorkalo, a sad je sve konačno i dogovoreno, potpisano i parafirano! Objavit će se kineski prijevod našeg multimedijskog projekta i knjiga Ivane Brlić Mažuranić!!!
   
  Tvrtke China National Economic Audio & Video Publishing Centre i Union Oriental Ltd. iz Pekinga zainteresirane su za objavljivanje knjiga (slikovnica s ilustracijama preuzetima iz naših crtića) i multimedijskih izdanja (CD-ROM, Video CD i DVD).
   
  Zanimljivo je da je Ivana Brlic Mažuranic već prevođena u Kini - 1957. godine u jednoj antologiji objavljena je "Šuma Striborova", a 1970-tih je preveden, ali ne i objavljen, roman "Čudnovate zgode šegrta Hlapića".
   
   
   
 • Sajam dječje knjige u Bologni, 27-30. ožujka 2006.
 •  
  Ove godine nastupili smo u Bologni! Naša "baza" bio je hrvatski nacionalni štand, kojega smo dijelili s desetak drugih hrvatskih nakladnika. Na sajmu smo predstavili naš nagrađivani i uspješni međunarodni projekt "Priče iz davnine".
   
  Hrvatska dječja knjiga po prvi put se u Bologni predstavila kroz službeno organizirani zajednički nastup kojega su djelomično financirali Ministarstvo kulture i Grad Zagreb. Zajednički nastup organizirala je Grupacija nakladnika hrvatske dječje knjige pri Zajednici nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.
  Posebnu zahvalu dugujemo Andrei i Kašmiru Huseinoviću iz "Kašmir Prometa", koji su najviše napravili da se ovaj zajednički nastup dogodi!
   
  Više informacija o nastupu, zajedno s fotografijama štanda, možete pronaći na stranicama Grupacije, tj. Hrvatske udruge nakladnika dječje knjige - ovdje...
   
  Sajam dječje knjige u Bologni je najveći i najvažniji međunarodni sajam u ovom području. Više informacija o sajmu potražite ovdje.
   
   
   
 • Aleen Stein, "mama multimedije", gostovala u Zagrebu
 •  
  Program festivala DECro nastavio se u Zagrebu gostovanjem Aleen Stein na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Aleen je osnivač tvrtki Voyager, Organa, Criterion Collection i pokretač mnogih epohalnih stvari u multimediji i filmu, te bi se moglo reći da spada u ljude koji su "izumili" multimediju kakvu danas poznajemo.
   
  Detaljnije... 
   
   
 • DECro 02 održan na u Šibeniku
 •  
  Program festivala Digital Exchange Croatia - DECro02, njegovog drugog izdanja, kao što smo najavili, osim u Zagrebu održao se i na moru, u sklopu šibenskog Međunarodnog dječjeg festivala.
   
  Detaljnije... 
   
   
 • Novi Zeland!
 •  
  CD-ROM "Priče iz davnine - I. dio" odnedavno je u distribuciji i na Novom Zelandu!
   
  Više informacija potražite u tvrtki:
   
  Wild Daisies Publications
  92 King Street, Pukekohe, Auckland, New Zealand
  tel. +64 (9) 238 -1709, fax. +64 (9) 238-7104,
  email: jillm@wild-daisies.co.nz  
   
   
   
 • Crtić "Ribar Palunko" L. Arcadias prikazan na festivalu Imagimer u Bretanji
 •  
  Broj festivala na kojemu su "Priče iz davnine" ili crtići koji su dio projekta bili nagrađeni, selektirani ili predstavljeni popeo se tako na 25.
  Festival Imagimer održava se u mjestu Saint-Cast le Guildo u Bretanji, postoji od 2001, a tema su mu filmovi o moru. U konkurenciji su sve filmske forme - igrani, dokumentarni, animirani i kratki metar. Održao se od 21. do 25. rujna ove godine.
   
  Zanimljivost, zapravo - nevjerojatna koincidencija je da je u programu istog festivala i crtić "Fishes", čiji su autori Sabina Hahn, Polina i Mirek Nisenbaum iz Studija Mobile iz New Yorka, koji su za naš projekt napravili crtić "Jagor".
   
  Više o festivalu na: www.festival-imagimer.com (naravno, samo na francuskom).
   
 •  
  Ribar Palunko 
   
   
   
 • Glazbena igra "ORAŠAR" P.I. Čajkovskog na CD-ROM-uCD-ROM "Orašar"
 •  
  CD-ROM "Orašar" sadrži devet glazbenih igara i brojne dodatne aktivnosti i sadržaje, kroz koje djeca uče kako se stvara glazba, te rješavaju glazbene zagonetke.
   
  Pored igara, na CD-u je i bezvremenska glazba slavnog P. I. Čajkovskog: suita "Orašar" (Ščelkunčik) u izvedbi Londonskog simfonijskog orkestra i poznate dječje kompozicije iz "Albuma za djecu".
   
  Više informacija...

   
   
   
 • "Priče iz davnine" osvojile nagradu na festivalu Lucca Comics 2004 u Italiji!
 •  
  Ove nas godine nekako baš "ide" u Italiji.
   
  Nakon Future Web Festivala u Bologni i festivala Cartoon Club u Riminiju, bili smo pozvani i na jedan od najvažnijih kulturnih događaja u toj zemlji. Naše "Priče iz davnine" dobile su tamo nagradu za najbolji multimedijski projekt godine
   
   
  Detaljnije (+ slike!)...

   
   
   
 • Još jedan festival, ovaj put u Češkoj!
 •  
  "Ribar Palunko i njegova žena", animirani film Laurence Arcadias, bio je u konkurenciji festivala "Anti Film Fest" u Pragu, pa je tamo i prikazan 13. studenoga 2004. godine (s češkim titlovima! Žao nam je što to nismo mogli vidjeti...).
   
  Festival "Anti Film Fest" organizira magazin Provokator, a nagrade se dodjeljuju filmovima načinjenim na bilo kojem mediju OSIM filma, po mogućnosti bez budžeta ili sa simboličnim budžetom (pa se tako naš "Ribar Palunko" izvrsno kvalificira jer ga je Laurence napravila uglavnom sama u slobodno vrijeme!).
   
  Sav prihod festivala išao je u humanitarne svrhe, jednoj zakladi koja se bori za humani odnos prema radnim životinjama.
   
  Čestitamo Laurence!
   
   
   
 • Projekcije u Felinijevom gradu
 •  
  "Priče iz davnine" bile su na programu festivala Cartoon Club u talijanskom gradu Riminiju, odabrane među dvadesetak najuspješnijih animiranih radova načinjenih u Flashu, koji su prikazani publici kao popratni sadržaj festivala. Predstavljanje je uključivalo i projekcije na glavnom gradskom trgu Felinijevog grada, dana 26. srpnja 2004. godine.
   
  Više informacija: www.cartoonclub-rimini.com.
   
   
   
 • Prezentacija na prestižnoj konferenciji "Dust or Magic" 2004 u Oxfordu
 •  
  Naš projekt "Priče iz davnine" uspješno je predstavljen na konferenciji "Dust or Magic", koju se smatra jednim od najrelevantnijih skupova u području novih interaktivnih medija na svijetu. Konferencija se održala od 25-27. ožujka 2004, u prastarom i prekrasnom Wadham Collegeu, pri Bookes Universityju u Oxfordu u Velikoj Britaniji. Naš je projekt, kao bez dvojbe "najegzotičnija" stvar na programu konferencije, jer su svi ostali projekti iz anglofonih zemalja, izazvao neskrivene simpatije publike, među kojom je bila i svjetska elita multimedije i digitalnih tehnologija. Poziv organizatora da sudjelujemo na konferenciji bio nam je doista izuzetna čast, a kako je sve skupa izgledalo, pogledajte na stranicama konferencije...
   
   
   
 • Prikaz projekta "Priče iz davnine" objavljen je u knjizi "Toon Art: The Graphic Art of Digital Cartooning" autora Stevena Withrowa
 •  
  "Priče" su predstavljene kao jedan među istaknutim primjerima uspjelih i uspješnih crtića rađenih digitalnim tehnologijama i za Web. Projekt je izdvojen kao iznimno kvalitetan primjer multimedije rađene po literarnom predlošku u knjizi koja se bavi najnovijim svjetskim dostignućima u digitalnoj animaciji.
   
  Knjigu je nedavno objavio Watson-Guptill, New York. Više informacija o knjizi možete pronaći ovdje.
   
   
   
 • Helena Bulaja u žiriju festivala "The Greatest Story Never Told"
 •  
  Helena Bulaja, glavni urednik našeg projekta "Priče iz davnine", bila je jedan od članova žirija festivala "The Greatest Story Never Told". Nagrade festivala podijeljene su na ceremoniji održanoj 4. ožujka 2004. u San Franciscu. Festival je specijaliziran za pripovjedne sadržaje rađene u Macromedia Flash MX-u, a vodi ga Nicholas Da Silva, voditelj poznatog projekta Flash TV.
   
   
   
 • "Potjeh" Nathana Jureviciusa na Future Film Festivalu u Bologni
 •  
  Prvi međunarodni uspjeh projekta "Priče iz davnine" u 2004. godini: dana 14. siječnja na festivalu FutureFilmFestival u Bologni u konkurenciji Internet filma prikazan je interaktivni animirani film "Kako je Potjeh tražio istinu" Australca Nathana Jureviciusa.
   
   
 •  
 • Kako je Potjeh tražio istinu
   
   
   
 • Festival digitalne kreativnosti Digital Exchange Croatia 01 (DECro01)
 •  
  U sklopu prvog Zagreb Film Festivala, od 8. do 10. listopada 2003. naša tvrtka organizirala je posebni festival u festivalu, iliti "festival digitalne kreativnosti" pod naslovom Digital Exchange Croatia 01 (DECro01).

  Festival je za nama, kažu da je bio izuzetno uspješan, gostovali su brojni poznati digitalni umjetnici, a publike je bilo iznad svih naših očekivanja.
  Više o svemu možete doznati na adresi:
  www.bulaja.com/decro01/.  
   
   
 • Uspjesi "Priča iz davnine" u 2003. godini
 •  
  Nakon niza prošlogodišnjih uspjeha međunarodni multimedijalni projekt "Priče iz davnine" - "Croatian Tales of Long Ago" - i u 2003. godini s uspjehom je sudjelovao na svjetskim festivalima:
   
 •  
   
  Na festivalu eDIT | VES 2003, koji se od 28. do 30. rujna po šesti put održao u Frankfurtu, urednica projekta "Priče iz davnine" Helena Bulaja i autorica interaktivne priče "Jaglenac i Rutvica" Ellen McAuslan na poziv organizatora u sklopu programa "Creation&Art" predstavile su ovaj po mnogočemu jedinstveni projekt. eDIT |VES je festival posvećen digitalnim tehnologijama u filmu, s akcentom na posebnim efektima, kompjutorski generiranoj slici, digitalnoj distribuciji pokretnih slika, a među ovogodišnjim gostima bili su redatelj Peter Greenaway, te kreatori posebnih efekata u filmovima Pirates of the Caribbean, Terminator 3, Hulk, Dogville itd.
  Tema ovogodišnjeg festivala bila je "The Art of Storytelling in the Digital Age". Naš projekt postavio je nove standarde upravo u pripovijedanju priča, pa je to glavni razlog zbog kojega su nam organizatori festivala ukazali ovu veliku čast.
   
  Ovdje možete pogledati reportažu s tog festivala s Heleninim intervjuom...


 • Dva animirana filma s CD-ROM-a "Priče iz davnine - I. dio", "Šuma Striborova" Ala Keddiea i "Kako je Potjeh tražio istinu" Nathana Jureviciusa, bili su u službenoj konkurenciji festivala animacije SICAF 2003 u Seulu u Koreji, u kategoriji Internet filma. Taj festival jedan je od najvećih i najvažnijih u Aziji.
 •  

  Na 15. međunarodnom festivalu Golden Award of Montreux u Švicarskoj CD-ROM "Priče iz davnine - I. dio" nagrađen je priznanjem Finalist Award Certificate u kategoriji Web/Multimedija. Nakon dvadesetak nagrada koje je projekt "Priče iz davnine" do sada dobio za animacije dostupne na Internetu i za naše engleske Web stranice, ovo je prvo, ali izuzetno prestižno priznanje CD-ROM-u projekta, jer je riječ o vodećem europskom festivalu dizajna, TV produkcije i multimedije!


 • Urednici i producenti projekta "Priče iz davnine" Helena i Zvonimir Bulaja nagrađeni su Plaketom grada Zagreba za 2003.


 • U Čakovcu smo dobili nagradu "Nobiliska" udruge ZEON za nakladnički poduhvat godine.


 • Web stranice projekta bile su u konkurenciji međunarodnog festivala videa i novih medija Videoformes 2003 u francuskom gradu Clermont-Ferrand.


 • Nakon nominacije projekta "Priče iz davnine" na festivalu SXSW Interactive 2003 u Austinu u Texasu u kategoriji Animation / Cartoon, bili smo i finalisti festivala FlashintheCan u Torontu, u kategoriji Story.


 • Naš je projekt dobio nagradu "Zlatna uljanica" stručnog žirija Glasa koncila za promicanje etičkih vrijednosti na filmu za 2002. godinu. Nagrada je dodijeljena na Danima hrvatskog filma 2003. u Zagrebu.
   
   
   
 • Nagrade u 2002. godini
 •  

  U prosincu 2002. dobili smo nagradu na festivalu Netfestival u Rio de Janeiru u Brazilu, u kategoriji "Priča".
 •  

  Crtić "Neva" Edgara Bealsa 19. listopada 2002. je dobio posebno priznanje honorable mention na New Media Festivalu u gradu Brudenell, popularnoj turističkoj destinaciji na Otoku princa Edwarda.


 • Crtić "Kako je Potjeh tražio istinu" Nathana Jureviciusa bio jedan od devet nominiranih u kategoriji "Animacija za Internet" na najvažnijem festivalu animacije u Sjevernoj Americi: Ottawa International Animation Festival 2002 (2-6. listopada 2002.).


 • U sklopu poznatog festivala Filmfest u Hamburgu (25-29. rujna 2002.) po prvi put se dodjeljivala nagrada FlashAward. U konkurenciji smo imali dva crtića: "Jagor" Mireka Nisenbauma nominiran je u kategoriji linear, a "Jaglenac i Rutvica" Ellen McAuslan u kategoriji interactive. Filmovi su prikazani na velikom platnu u hamburškom kinu Metropolis.


 • Na festivalu Flash in the Can 2002 u Torontu interaktivni animirani film "Kako je Potjeh tražio istinu" bio je finalist u kategoriji Animacija.


 • Bili smo i na najvažnijem svjetskom festivalu animacije Festival international du film d'animation 2002 u francuskom gradu Annecyju. Crtići "Potjeh" Nathana Jureviciusa i "Šuma Striborova" Ala Keddiea upali su u službenu konkurenciju za najbolji kratki Internet film.

 • Projekt je bio u konkurenciji Net Projects na festivalu Ars Electronica u Linzu u Austriji. Ars Electronica je najvažniji europski događaj u području digitalnih umjetnosti.


 • Na festivalu FlashForward2002 San Francisco dobili smo nagradu u kategoriji Story (korištenje narativnog predloška za izradu multimedijalnog sadržaja) za projekt "Priče iz davnine" u cjelini.
  Ako se uzme u obzir da su nam konkurenti bili Web stranice Benetonovog magazina "Colors", web stranice Međunarodne organizacije za borbu protiv nuklearnog oružja i sl. tada je značenje ove nagrade još veće. Narančasti "Oskar" Flash multimedije svrstao je ovaj projekt i njegove autore u sam vrh svjetske produkcije ovakvih sadržaja. Bio je to ujedno prvi festival na kojega smo se prijavili, k tome i najvažniji - i odmah smo dobili nagradu!

  Crtani film "Neva" Eda Bealsa na istom festivalu je bio među pet nominiranih u kategoriji Cartoon.
   
   
   
 
 • Priče iz davnine
 • Glazbene igre za djecu
 • Nikola Tesla
 • Klasici hrvatske književnosti na CD-ROM-u
 • Biblioteka Click-and-Point
 • DECro - DigitalExchangeCroatia
 • Živi Arhipelag

 


  Powered by A1