Logo Bulaja naklada
The Cat Time Stories
 

O NAMA
NOVOSTI
izdanja
NAGRADE
KONTAKTI
REGISTRACIJA
DOWNLOADS
WEB SHOP
ENGLISH

 

 
  

"Neva" - deluxe izdanje

slikovnica + kazalište + bojanka + DVD + Audio CD
... pregršt iznenađenja...

hrvatski, engleski i njemački paket

 
 

Paket "Neva" - sadržaj
 

... slika naravno govori više od riječi ...

ali krenimo redom pobrojati
što se sve dobije u ovom bogatom paketu

 
 

 • 1. SLIKOVNICA "Neva"Slikovnica "Neva"
 •  
  Slikovnica? Hm... "Slikovnica" je vrlo neobična! Stranice s pričom i ilustracijama nisu uvezane nego su u džepiću... koriste se kao pozadine u kazalištu...
   
  Slikovnica je nastala prema crtiću "Neva" iz projekta "Priče iz davnine". Autori adaptacije priče su Edgar Beals i Helena Bulaja.
    
  Slikovnica postoji u tri verzije - na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Kod naručivanja odaberite jezik koji želite. Sve ostalo u paketu (DVD, CD...) je isto za sve jezike.
    
   
   


   

 Slikovnica "Neva"

 • 2. Nevino KAZALIŠTE
 •  
  Crtić "Neva" napravljen je kao lutkarsko kazalište - sva radnja zbiva se u mehaničkom kazalištu, animirani likovi su na "štapićima"... U ovom posebnom izdanju kazalište je postalo stvarno!
    

Nevino kazalište
 

 •  
  Kazalište se sastavi prema priloženim uputama, u paketu je i vrećica s likovima i rekvizitima... neuvezane stranice slikovnice koriste se kao pozadine, od priloženog kartona naprave se štapići i igra može početi!


    
 • 3. DVD S CRTIĆEM "Neva" Edgara Bealsa i brojnim dodacima
 •  DVD "Neva"
   
   
   
   
   
   
   
  DVD sadrži crtić "Neva" kanadskog animatora Edgara Bealsa na tri jezika - hrvatskom, engleskom i njemačkom. Radi na svim standardnim DVD playerima i računalima. Na DVD-u je i jedna smiješna stvar - izbačene scene (da, i crtići mogu imati izbačene scene!)
   
   

 • DVD "Neva" •  
  Interaktivni dodatak
  na DVD-u može se koristiti na Windows i Macintosh računalima, a sadrži:
   
 • biografiju Ivane Brlić Mažuranić, uz mnoštvo fotografija i film iz njezinog života
 • uvod u slavensku mitologiju
 • dodatne informacije o našem multimedijskom projektu "Priče iz davnine", autorima itd.
 • igrice i zabavne aktivnosti,
 • zvukove zvona (ringtones) u različitim formatima i pozadinske sličice (backgrounds) za mobilne telefone.
   
   
   
   
   
   

DVD "Neva"
 
 

 • 4. AUDIO KNJIGA "Neva Nevičica" u interpretaciji Marije Kohn
 •  
  Audio CD "Sunce djever i Neva Nevičica"Audio knjiga ili zvučna knjiga na CD-u - tj. cijeli tekst priče "Sunce djever i Neva Nevičica" u interpretaciji legende hrvatskog glumišta Marije Kohn!
   
  Uz CD upakirana je i knjižica s originalnim tekstom "Neve Nevičice", upravo onakvim kakvim ga je 1916. godine napisala Ivana Brlić Mažuranić.
   
   
   
   
   
   
   
   

"Neva" - bojanka i crtanka

 •       
 • 5. BOJANKA / CRTANKA
 •  
  Priča i likovi u crno-bijeloj verziji - za bojanje i crtanje!
   
    
 •  "Neva" - recept
   
   
   
   
 • 6. I još pokoja sitnica...
 •  
  Recepti i tako to (da, ne šalimo se!).
   

   
   
   
   
   
   
   
 •    

za on-line narudžbe kliknite ovdje!

 

"Neva" je drugi paket iz serije "luksuznih" izdanja projekta "Priče iz davnine". Uskoro izlazi "Regoč" Helene Bulaja, s novim iznenađenjima, a potom i ostalih pet priča.
 
Svi paketi uključivat će slikovnice, DVD, Audio CD i različite poklone, igračke i nova iznenađenja...
 
Autor animiranog filma "Neva" je Edgar Beals, kanadski multi-talentirani animator, fotograf, slikar, kipar...
 

Edgar Beals

Edove zabavne crtiće i ostale njegove radove pogledajte na njegovim stranicama na adresi www.edbeals.com. Ed kao ko-redatelj, animator, fotograf, snimatelj, montažer... surađuje i na našem novom projektu "Mehaničke figure" inspiriranim Nikolom Teslom.

 

 

 
Više o multimedijskom projektu "Priče iz davnine"

 
Naš multimedijski projekt "Priče iz davnine" ("Croatian Tales of Long Ago" / "Kroatische Märchen aus Urväterzeiten" - dakle, na tri jezika; priprema se još prijevoda!) sastoji se od osam animiranih interaktivnih priča, igara i animiranih filmova inspiriranih slavnom zbirkom Ivane Brlić Mažuranić, prvi put objavljenom 1916. godine.
 
Idejni začetnik i urednica Helena Bulaja putem Interneta okupila je osam timova animatora, ilustratora, glazbenika, glumaca, prevoditelja, programera... iz različitih dijelova svijeta i različitih kulturnih tradicija (SAD, Kanada, Škotska, Australija, Danska, Njemačka, Rusija, Francuska). Svaki je tim jednu od priča iz te zbirke prenio u digitalni svijet. Rezultat je bio iznenađujuća avantura, obzirom da su umjetnici iz različitih kultura, kojima ta zbirka i hrvatska kultura uglavnom uopće nisu bili poznati, i koji se nisu međusobno poznavali, na potpuno nov način interpretirali te prekrasne priče!

Projekt je prvo objavljen na dva interaktivna CD-ROM-a:

 

"Priče iz davnine - prvi dio"

Priče iz davnine - prvi dio

Više informacija...

"Priče iz davnine - drugi dio"

Priče iz davnine - drugi dio

Više informacija...


 
 
A od 2007. godine počeli smo objavljivati i "luksuzna" izdanja svake bajke posebno. Prije "Neve" izašla je "Šuma Striborova" prema crtiću škotskog animatora Alistaira Keddiea.
 

 

"Šuma Striborova"

Više informacija...
 

 


 
Uspjesi i nagrade

 
Multimedijski projekt "Priče iz davnine" plijenio je pažnju na preko 30 značajnih festivala i konferencija u području animacije, novih medija i dizajna širom svijeta, pa i na onim najvažnijima (Flash Forward San Francisco, Annecy, Hamburg, Ottawa, Rio de Janeiro, Austin... popis možete vidjeti ovdje). U Hrvatskoj je nagrađen Plaketom grada Zagreba za iznimno ostvarenje na području animiranog filma i multimedije. Danas se proučava na brojnim svjetskim sveučilištima, kao epohalno ostvarenje u području elektroničke knjige, te ga studenti nerijetko obrađuju kao temu diplomskog, pa čak i magistarskog i doktorskog rada... Stekao je poklonike i u najegzotičnijim zemljama svijeta.
 
Projekt je također dobio veliki publicitet i isključivo pozitivne kritike u hrvatskim i svjetskim medijima. Na primjer, CD-ROM "Priče iz davnine" u Jutarnjem listu i na Hrvatskoj televiziji istaknut je kao kulturni događaj godine, u kinematografiji i općenito, a početkom 2007. godine CD-ROM "Priče iz davnine - II. dio" vjerojatno najugledniji hrvatski filmski kritičar Jurica Pavičić u "Jutarnjem listu" je opisao kao najbolji hrvatski kulturni proizvod 21. stoljeća (!).
 
Animirani film "Neva" bio je u konkurenciji najvažnijeg svjetskog festivala Flash animacije - Flash Forward u San Franciscu, u kategoriji "crtić". Posebno je istaknut na Festivalu novih medija u Brudenellu u Kanadi (honorable mention). Prikazivan je i na brojnim drugim festivalima na svim kontinentima.
 

Predstava "Neva" - Međunarodni dječji festival Šibenik


2003. godine na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku šibenska djeca pod vodstvom Zdenke Bilušić pretvorila su crtić "Neva" u pravu lutkarsku predstavu!
 
 

Isječak iz crtića

 
Na stranicama www.bulaja.com/FAIRYTALES/ možete pogledati isječke iz "Neve" i svih ostalih crtića iz ovog projekta (na engleskom jeziku).

 
 
 

Tehnički detalji
 

 • DVD je standardni DVD i radi na svim DVD uređajima neovisno o zoni. NTSC verzija za SAD, Japan itd. bit će dostupna uskoro.
 • Audio CD je standardni CD kojega se može preslušati na bilo kojem CD uređaju, na računalu, u automobilu...
 • Interaktivni dodaci na DVD-u mogu se gledati na svim Windows i Macintosh računalima
 • dodaci za mobilne telefone su također u standardnim formatima i mogu se koristiti na svim novijim mobitelima. Priložene su upute kako ih prebaciti s računala na mobitel.
   
   

 

Neva   Neva

Neva   Neva

Neva   Neva

  

 

 • REKLI SU ...

 

O "Nevi":
 

Iz radionice Bulaja naklade ponovno je izašla prava senzacija za djecu!

 
I sami roditelji četvero djece, Bulaje kao da bolje od svih poznaju senzibilitet moderne djece koja od malena sjede pred računalima i televizijskim ekranima. No, oni im svojim proizvodima nude ulaz u čaroban svijet klasičnih bajki gdje svoju kreativnost djeca mogu realizirati na posve suvremen način.

Pavica Knezović Belan, Jutarnji list, prosinac 2008.
(cijeli članak može se pročitati ovdje...)

 
"Trista čuda" za zabavu i poticanje kreativnosti mališana i roditelja


 
"Neva", drugi, novi paketić iz serije, još je raskošniji i zabavniji. ... Dijete gubi uobičajen pasivni status i postaje aktivni sudionik, gotovo ravnopravan autorima. Jer ova jednostavna "kazališna igra" nema strogih pravila i osmišljena je kako bi potaknula kreativnost, bilo samostalnu, bilo u društvu. A cjelokupna "oprema" bez nametanja razvija svijest o tome kako je jednu stvar moguće izvesti na razne načine. Na sve te čari ravnodušan neće ostati nijedan zainteresirani roditelj. Ta, tko se ne bi poželio poigrati s "trista čuda" iz "Nevine" kutijice, osobito kada time raduje i zabavlja svoje malo zlato.

Janko Heidl, Večernji list, ožujak 2009.

 
O projektu "Priče iz davnine":

 

"Tijekom samo nekoliko godina multimedijalni projekt "Priča iz davnine" bračnog para Zvonimira i Helene Bulaje pretvorio se iz sanjarije dvoje mladih ljudi u možda najuzbudljiviju "success story" suvremene hrvatske kulture.

Par Bulaja uspio je svojom fantazijom zaraziti sedam istaknutih flash-animatora sa svih strana, od Australije do Kanade. Na kraju je par mladih računarskih frikova postigao više nego sve komisije o kulturnoj suradnji i atašei za kulturu. Rezultat njihove vizije bio je prvi disk "Priča iz davnine" s radovima Nathana Jureviciusa, Ala Keddieja, Ellem Mc Auslan i Katrin Rothe. Kad se pojavio, CD je sve ostavio razjapljenih usta. Pred nama se našla vrhunska suvremena multimedija, nadahnuta hrvatskom baštinom. Neki njegovi dijelovi, poput "Stribora" na škotskom slangu Ala Keddieja i "Potjeha" Nathana Jureviciusa, postali su kultni.
 
Dva CD-a "Priče iz davnine" zajedno čine premreženu cjelinu i jedinstveni kolektivni opus. Današnja hrvatska mlada generacija živi, nažalost, u "low tech" kulturnom ambijentu u kojem ništa uz što odrastaju nije proizvedeno ovdje. Nakon Bulaja više nije sasvim tako: zato - ne dopustite svom djetetu da odraste bez "Priča iz davnine"!"
 

"Možda najvažniji hrvatski kulturni projekt za 21. stoljeće!"
Jurica Pavičić, Jutarnji list, 18.12.2006.
Recenzija CD-ROM-a "Priče iz davnine II"
(cijeli članak može se pročitati ovdje...)

"Možda mislite da su klasici dosadni? Neki klasici možda, ali ne i gospođa Mažuranić. A pogotovo ne Mažuranić na ovom CD-u koji sam nosi cijeli mali festival blistave animacije. Ova šačica duhovitih, dirljivih i cool-filmova hrvatski je kulturni adut za ovu dekadu."

"Kulturni događaj godine!"
Jurica Pavičić, Jutarnji list, lipanj 2002.

 

"Briga za baštinu obitelji Bulaja nije pompozna državotvorna obveza, nego hedonistički prostor užitka i kreacije u kojem klasici mogu biti cool i seksi.... Uspjeli su zainteresirati sedam perspektivnih animatora s tri kontinenta da prema pričama Ivane Brlić Mažuranić naprave crtiće. Za divno čudo, ti crtići stranih autora i hrvatske produkcije već mjesecima u svijetu osvajaju nagrade ... Osobni favorit vašeg recenzenta je 'Potjeh' u kreaciji Australca Jureviciusa. To je prava rock and roll obrada slavenske baštine, potpuno otkvačen, vizualno nezaboravan crtić u kojem se panslavenski folklor provlači kroz centrifugu suvremene medijske kulture. Jureviciusov 'Potjeh' je u svom mediju ono što bi u glazbi bilo kad bi, recimo, Nick Cave obradio međimursku popevku."

Jurica Pavičić, Jutarnji list, 23. siječnja 2003.

 

"'Priče iz davnine' su jedna od najboljih zbirki animiranih interaktivnih priča napravljenih u Flashu do sada. Ovakva zbirka obogaćuje svačiji život i istovremeno promiče multikulturalna iskustva. Helena Bulaja je napravila sjajan posao sakupivši grupu talentiranih i jedinstvenih animatora, koji su oživjeli bajke Ivane Brlić Mažuranić. Jedva čekam Helenin sljedeći projekt."

Nicholas Da Silva,
Zoolook (vlasnik/nakladnik)
FlashTV! (osnivač/umjetnički direktor)
član žirija, Flash Film Festival FlashForward2002, San Francisco

 

"Najbolje što se dogodilo u hrvatskoj kinematografiji u zadnjih deset godina"

Joško Marušić
na Hrvatskoj televiziji, lipanj 2002.

 

 

 

"Neva" i "Šuma Striborova"