Logo Bulaja naklada
The Cat Time Stories
 

O NAMA
novosti
IZDANJA
NAGRADE
KONTAKTI
REGISTRACIJA
DOWNLOADS
WEB SHOP
ENGLISH


 
 

 • "Priče iz davnine" osvojile nagradu za najbolji multimedijski projekt na festivalu Lucca Comics 2004 u Italiji!

 • Ove nas godine nekako baš "ide" u Italiji!

 • Nakon Future Web Festivala u Bologni i festivala Cartoon Club u Riminiju, bili smo pozvani i na jedan od najvažnijih kulturnih događaja u toj zemlji. Naše "Priče iz davnine" dobile su tamo nagradu za najbolji multimedijski projekt godine (Il Miglior opera multimediale).
   

Lucca Comics&Games 2004 - dodjela nagrada

 •  
  Na ceremoniji održanoj u dvorani Auditorium San Romano, crkvi svetog Romana pretvorenoj u konferencijsku dvoranu, nagrada je uručena urednicima i producentima projekta Heleni i Zvonimiru Bulaji. Nagradu je dodijelio Massimo Silva, voditelj programa Lucca Multimedia.
   

 

Lucca Comics&Games 2004 - dodjela nagrada

 
Nagradu nam je dodijelio Massimo Silva,
voditelj programa Lucca Multimedia.
  

Lucca Ivor 1

Plaketu je zgrabio Ivor...
 

Lucca Comics&Games 2004 - dodjela nagrada

... pa mu je pala na pod ...
 

... "čvrsto je držim, neće se ponoviti!"
 

 •  
  Prema obrazloženju žirija, nagrada je dodijeljena "prije svega za visoku kulturnu vrijednost, koja je oživljena u jedinstvenom multikulturalnom projektu inspiriranom hrvatskom baštinom, kao i za visoku estetsku i tehničku kvalitetu realizirane animacije".
   
   

Lucca - Izložba

 •  
  - Izuzetna nam je čast osvojiti ovako vrijednu nagradu i u Italiji, a osobito nam znači što smo je dobili na festivalu stripa, i to najvažnijem na svijetu, što je još jedna potvrda bogatstva različitosti ovoga projekta - rekla je Helena Bulaja, glavna urednica projekta.
   
 •  
  Helena Bulaja dan prije je predstavila projekt talijanskoj publici, a postavljena je i multimedijska izložba posvećena "Pričama iz davnine".
   

Lucca

Lucca

 •  
  Festival Lucca Comics ima gotovo četrdesetogodišnju tradiciju (održava se od 1966. godine), te je iznimno poznat događaj i u Italiji i izvan nje. Riječ je o jednom od najvažnijih svjetskom događaju u području stripa, kojega se naziva i "Cannesom stripa".
   

Lucca

 •  
  Za vrijeme trajanja festivala povijesni grad Lucca, inače u Toskani na pola puta između Firence i Pise, pretvara se u svjetsku prijestolnicu stripa, te ga posjećuju brojni ljubitelji devete umjetnosti iz cijelog svijeta.
   

Lucca

 •  
  Grad je prepun zaljubljenika u strip koji su maskirani u svoje omiljene likove. Festival svakoga dana posjeti između 20 i 30 tisuća ljudi. Ove godine je u povijesnoj jezgri grada otvoren i muzej stripa, s najbogatijom kolekcijom na svijetu.

 •  
 •  
  Selektori festivala su o našem projektu napisali još i ovo: "Za djecu, ali ne samo za njih, bajke iz bliske ali slabo poznate Hrvatske, koje su animirali umjetnici iz cijelog svijeta, očekuju vas u paviljonu festivala Lucca Multimedia, koji će ove godine biti posebno prilagođen najmlađima. Vještice, patuljci, vile i fantastična bića sadržaj su ovih bezvremenskih priča, koje se publici predstavljaju posredstvom najmlađeg od svih medija komunikacije: računala. U cijelosti realizirane animacijskim programskim alatom Flash, osam hrvatskih 'Priča iz davnine' jedan su od najboljih projekata ove vrste posljednjih godina. Za djecu, ali i za sve one koji su iznutra ostali djeca."

  Web stranice festivala nalaze se na adresi http://www.luccacomics.com.
 

Natrag

  Priče iz davnine

animirane - interaktivne

PRIČE IZ DAVNINE

Stribor, Potjeh, Toporko, Rutvica, Jagor, Neva ...

Glazbene igre za djecu

GLAZBENE IGRE
ZA DJECU

Čajkovski
Vivaldi
Mozart

Nikola Tesla

"Mehaničke figure"

eksperimentalni
interaktivni
film

inspiriran
Nikolom TESLOM

Klasici hrvatske književnosti na CD-ROM-u

KLASICI HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI
NA CD-ROM-u

Preko 200 knjiga!
Školska lektira!

Biblioteka Click-and-Point

Biblioteka

CLICK-and-POINT

D. Rushkoff
J. Rifkin

DECro - DigitalExchangeCroatia

DECro -
DigitalExchangeCroatia

Živi Arhipelag

ŽIVI ARHIPELAG

sve za nautičare!

(velika rasprodaja!)