Logo Bulaja naklada
The Cat Time Stories
 

O NAMA
NOVOSTI
izdanja
NAGRADE
KONTAKTI
REGISTRACIJA
DOWNLOADS
WEB SHOP
ENGLISH

 

 

PC CD-ROM

glazbena igra
"ALISA i Vivaldijeva
Četiri godišnja doba"

prema Vivaldijevom koncertnom ciklusu
i knjizi L. Carrolla

Alisa


NOVA GLAZBENA PUSTOLOVINA!


 • Alisa je pošla u šetnju
  i pronašla je glazbeni sat.
  Ali, sat se pokvario i sad je zarobljena!

  Kako će Alisa izaći?

  Opet je jedino ti možeš spasiti!
  Moraš riješiti sve igre
  i popraviti glazbeni sat.
  Pomoći će ti Bijeli zec,
  Češirska mačka
  i drugi Alisini prijatelji!
 • Uživajte u Vivaldijevoj bezvremenskoj glazbi!
 • Naučite kako skladatelji stvaraju glazbu - a pokušajte to i sami!
 • S "Alisom" ćete postati muzikalni čak i ako mislite da za to nemate dara!
 • UZRAST: 4-104 godine

Ovaj CD, nastavak "Orašara" kojega smo objavili prošle godine, temelji se na dva djeci omiljena predloška iz svjetske kulturne baštine - na knjizi "Alisa u zemlji čudesa" Lewisa Carrolla i na Vivaldijevom koncertnom ciklusu "Četiri godišnja doba".

Cijeli sadržaj CD-ROM-a je na hrvatskom jeziku, glasove likovima i ovaj put je posudio poznati zagrebački glumački bračni par: Nina Violić i Tvrtko Jurić.

Originalna engleska "Alisa" je dobila je izvanredne recenzije u američkom tisku - nahvalio ju je i New York Times. Dobila je i brojne nagrade, među kojima se ističe nagrada na Japan Media Arts Festival 2004 u Tokiju.

Na CD-u je i cjelovita verzija Vivaldijevog remekdjela u izvedbi slavnog Hamburškog komornog orkestra u MP3 formatu, koja se može slušati na računalu ili na bilo kojem MP3 playeru (npr. u automobilu).

 • VJEŽBAJTE:

*glazbeno i vizualno pamćenje
*kritičko razmišljanje
*vještinu rješavanja problema
*prepoznavanje obrazaca
*sluh i vještinu slušanja

 • CD-ROM "ALISA" sadrži:

  *12 glazbenih igara i brojne dodatne sadržaje (detaljnije...)

 • Download demo verzije:

 • Jednostavno preuzmite datoteku SetupAlisaDemo.exe (47,5 MB), pokrenite je i slijedite upute instalacijskog postupka.

  Za instalaciju demoa potrebno je 55,1 MB slobodnog prostora na disku, a ostali sistemski zahtjevi su isti kao i za samu igru (v. dolje).

  Demo sadrži dvije od dvanaest igara: igru 1 - "Orkestar" i igru 3 - "Glazbene stepenice".

   

 • Problemi s pokretanjem ili korištenjem "Alise"???
 •  
  Neće da se pokrene? Ne čuje se zvuk?... Rješenja možete pronaći ovdje...
   

   
 • Sistemski zahtjevi:

  - Windows 98 ili noviji
  - Pentium 360 MHz ili više
  - 128 MB RAM-a ili više
  - barem 370 MB prostora na hard disku


 • Igru su za vaše najmlađe pripremili naši suradnici iz tvrtki
  Music Games International i Studio Mobile,
  ruski njujorčani u Hrvatskoj poznati kao autori animirane priče "Jagor" iz našeg multimedijalnog projekta "Priče iz davnine" i glazbene igre "Orašar" iz iste serije "Interaktivni klasici".

Alisa i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba"

 

 • Engleski original(i)

Ako vas interesira originalna engleska verzija CD-ROM-a "Alisa" i drugih CD-ova iz edicije "Interactive Classics", posjetite www.interactiveclassics.com.

Engleske CD-ROM-ove možete naručiti na Amazonu - jednostavno kliknite na sliku:

Nutcracker

"Nutcraker"

Magic Flute

"Mozart's Magic Flute"

 
Sva tri originalna CD-ROM-a uz popust možete
naručiti ovdje

 

 

RECENZIJE i NAGRADE:

 • Vivaldi koji će biti zanimljiv svakom djetetu

Ne treba ovdje puno hvaliti besprijekornu animaciju, ona je standard ovakvih izdanja. Fascinantna je, međutim, pametna i nenametljiva metoda kojom se svi igrači - a to doista mogu biti svi zainteresirani, počevši od četverogodišnjeg djeteta, mogu zabaviti u igri koja trenira glazbeno pamćenje, prepoznavanje glazbenih instrumenata i vještinu razlikovanja melodijsko-ritmičkih motiva.

Konačno, Vivaldijeva "Četiri godišnja doba", ovdje u izvedbi Hamburškog komornog orkestra, imaju velike šanse za emancipaciju od marketinškog stereotipa: zvučne kulise televizijskih reklama za čajeve ili životno osiguranje mogu (ponovno) postati Vivaldi. Što je mnogo važnije, ove glazbene igre imaju jednu, domaćem obrazovnom standardu nedokučivu kvalitetu: one su emotivne, brze i duhovite, odlikuje ih skromnost pristupa koji svakome daje šansu, i sve veseli.

Branimira Lazarin, Jutarnji list, 14. siječnja 2006.
(cijelu recenziju možete pročitati ovdje...)


 • Kompjutorska igrica koju i roditelji vole

Ovaj multimedijalni projekt dokazuje da ono što smatramo "klasicima" ne mora nužno sadržavati dosadne i naporne stranice ili note nego da može pružiti i puno zabave koja pri tom aktivira i mozak i maštu djece.

Jasen Boko, Slobodna Dalmacija, 4. siječnja 2006.


 • "Alisa..." je osebujno djelo, dotjerano i cjelovito

"Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba" najdotjeranija je glazbena igra iz Bulajine kuhinje do sada. Orašar, koji smo igrali prije nešto više od godine dana, nas je oduševio, ali Alisa nas je raspametila."

PC Chip, prosinac 2005.


 • I za Nikolinje, i za Božić, i za cijelu godinu!

Nova glazbena igra, iz već provjereno dobre "radionice obitelji Bulaja", i ovaj put će oduševiti "male i velike". ... Osim što su igrice zanimljive, one su i odgojne i poučne, ali i vrlo obrazovne. U njima se bodovi ne osvajaju razaranjem tuđih automobila, "rasturanjem" i "pucačinom" po računalnoj tipkovnici, već domišljatošću, vještinom pamćenja i - znanjem.

Glas koncila, 4. prosinca 2005.

 • Dječja uživancija!

Najnoviji multimedijski CD-ROM "Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba" savršeni su blagdanski dar za vaš podmladak. Djeci za uživanciju, a vama za malo mira.

Mila, 12. prosinca 2005.
 

 • Uvau za "Čarobnu frulu"!

Serija glazbenih igara - "Interaktivni klasici" - ne zadržava se samo na cilju kada dijete, postavljeno u središte igre, usvaja novi sadržaj oddlično se zabavljajući i kreirajući sam svoj put. Ovi prekrasni CD-ROM-ovi nude klasična glazbena djela kao slobodna za poigravanje s glazbenim motivima, za maštanje, ilustriranje, prepričavanje, doživljavanje. Upravo je dirljivo kad dijete od pet godina zadivljeno uzdahne Uvau! na prve taktove Čarobne frule. Ili kad kasnije u nekoj reklami prepozna melodiju iz Orašara, zastane i nasmije se. Taj način pounutrenja sadržaja ne treba drugog dokaza da je dobar posao učinjen.
Sva tri CD-ROM-a su vrlo nadahnuto i bogato animirana. Nema ni traga nekoj plošnoj dosadnoj strukturi. Već sam raspored i dubina koju donosi sučelje potiče kreativnost i analitičnost u djece.
Sva tri CD-ROM-a imaju izvrsne pričice, al inajnoviji CD o Mozartovoj Čarobnoj fruli djeluje da se osjećate kao unutar prekrasnog umjetničkog animiranog filma.

Katarina Mažuran, časopis Op.a. rujan 2006.

 

 • "Izvanredno raznoliko, zabavno i privlačno djeci!"

"Mala igra kojoj nisam mogao odoljeti: 'Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba', dio MGI-jeve glazbene obrazovne serije. Kao ljubitelja i 'Alise u zemlji čudesa' i Vivaldija, zaintrigiralo me njihovo spajanje.

Moja najdraža igra je ona kod koje se najprije sluša jedna Vivaldijeva kompozicija, a potom treba odabrati odgovarajuću melodiju među izobličenim Vivaldijevim skladbama. Ti izmijenjeni aranžmani su toliko predivno raznoliki - jednu među njima svira sitar a druga je napravljena u stilu boogie-woogieja.
Iz mašte i truda uloženog u stvaranje tih neobičnih obrada i drugih zagonetki očito je da su 'Četiri godišnja doba' stvorili ljudi s dubokim razumijevanjem i smislom za glazbu. Ova igra nije klasični dječji edutainment, nego djelo glazbenih evangelista koji glazbu smatraju moćnom i utjecajnom silom."

The New York Times

 • "Najbolji izbor za predstojeće blagdane!"

"Djeca igraju 12 glazbenih igara uz pratnju čudnovatih likova iz Carrollove 'Alise u zemlji čudesa', bivajući pritom očarana uzbudljivom glazbom iz Vivaldijevih 'Četiri godišnja doba'."

USA Today


"Glazbene igre za vježbanje uma! Ovo je odlična i zabavna vježba! Ovaj program koristi se tehnologijom kako bi nas uveo u teme koje nisu obuhvaćene uobičajenim školskim programom."

CBS News

"Uzevši dva omiljena klasika, jedan književni i jedan glazbeni, MGI je stopio te različite umjetničke forme i dodao svoj jedinstveni crtež, a rezultat je vrhunski obrazovni softver koji je kreativan, interaktivan, poučan i naprosto očaravajući!"

Children's Software Press

 • Exellence Prize

Japan Media Arts Festival 2004.

 • Najbolji softver godine!
"Kićena animacija u stilu slikovnica i vrhunska kvaliteta zvuka zarobljavaju igrače i pružaju jedinstveni doživljaj."

Parenting Magazine

 • Najbolji dječji softver za 2004.

"Djeca dobivaju doista fantastičnu vježbu za mozak jačajući svoje vještine slušanja, učeći o glazbenim instrumentima i njihovim zvucima, te uživajući u Vivaldijevim kompozicijama.
Sasvim jedinstveno!"

Edutaining Kids

 • Top Creative Toy Award

Creative Child Magazine

 • Best Creative Art Software

The Review Corner

 

  Alisa Početni ekran
Igra 1 - Orkestar
Igra 2 - Jezero suza
Vivaldijeva biografija
Igra 3 - Glazbene stepenice
Igra 4 - U rupi Bijelog Zeca
Slušaonica
Igra 5 - Glazbena enciklopedija
Igra 6 - Leteći instrumenti
Igra 7 - Glazbene zagonetke
Karta igara
Igra 8 - Skoči i ulovi
Igra 9 - Slušaonica
Igra 10 - Tri pozornice
Upute
Igra 11 - Igra melodija